De omgeving van La Verte ontdekken….

Villars
La Verte ligt in een glooiend landschap van de Dordogne, vlakbij het dorpje Villars. Het leven voltrekt zich hier volgens de regelmaat van de seizoenen. Villars heeft de bezoeker veel te bieden.

Château Puyguilhem is een prachtig kasteel uit het tijdperk van de vroege renaissance. Dit harmonieuse bouwwerk met grote en kleine torens in verschillende vormen en prachtig gedecoreerde dakvensters bevat authentieke meubels en wandkleden. Het is één van de mooiste kastelen van de Dordogne.

Een prachtige picknickplaats bieden de ruïnes van de Abbaye de Boschaud uit de 12 de eeuw. Een hele stille plek met een lange geschiedenis.

Het Blauwe Paard is de bekendste rotstekening (meer dan 15.000 jaar oud) in de Grottes de Villars, een grottenstelsel met druipsteengrotten en overblijfselen van prehistorische tekeningen.

Saint Jean de Côle
Een mooi fietstochtje leidt van La Verte naar Saint Jean de Côle, maar je kunt natuurlijk ook gewoon met de auto gaan. Even dwalen door het dorpje en je snapt dat heel wat historische films hier zijn opgenomen. En er zijn voldoende terrasjes om even bij te komen. Het kasteel, de oude brug en de priorij zorgen voor een heel authentieke sfeer.

Brantôme
Overal in Brantôme hoor je het water ruisen. Meteen als je het stadje binnenkomt raak je onder de indruk van de enorme abdij. De oude gebouwen, de rust van het water en het groen in de parken geven Brantôme een serene uitstraling. Behalve dan op vrijdag, wanneer het stadje gonst van de activiteiten op de vrijdagmarkt.

Vanuit dit “Venetië van de Dordogne” zijn er verschillende kanotochten te maken.

Bourdeilles
ZonnebloemenDe weg van Brantôme langs de rivier de Dronne is magnifiek. De Dronne heeft hier een pachtig dal uitgeslepen. Je rijdt onder overhangende rotsen naar het dorpje Bourdeilles, op slechts een half uurtje van La Verte.

Het plaatsje is gebouwd op een rots rondom een kasteel. Het is een levendig dorp en dat heeft misschien iets te maken met de bekendste inwoner, Pierre de Bourdeilles die de functie van abt van de abdij van Brantôme combineerde met het schrijven van pikante verhalen.

OP PAD…

Te voet:
In de hele omgeving zijn wandelpaden uitgezet, en ze lopen zelfs langs La Verte. Wandelkaarten zijn te verkrijgen bij het Office du Tourisme. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de wandelroutes.

Villars ligt op een wandelroute naar Santiago de Compostella.

Op de fiets:
De omgeving van La Verte leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten.
De meer geoefende fietser kan langere tochten maken. We hebben een aantal routes uitgezet.
Er zijn op La Verte een dames- en herenfiets te huur.

Champs RomainMet de kano:
Op meerdere plaatsen in de omgeving zijn kano’s te huur. In Brantôme zijn tochten mogelijk op de rivier de Dronne. Een hele mooie gaat van Brantôme naar Bourdeilles (www.brantomecanoe.com).

Vanuit Corgnac kun je de rivier de L’Isle per kano bevaren.

Door de bomen:
In Nontron ligt het Parc Périgord Vert Aventures. Via kabels is er een klim- en klauterroute door de bomen gemaakt. Je loopt door de kruinen van de bomen.

Behoorlijk spannend, maar alles is gelukkig veilig aangelegd.

Saint SaudZwemmen
Naast het zwembad op La Verte, zijn er nog een aantal zwemmogelijkheden. Het zwemmeertje met strand in Saint Saud is het dichtst in de buurt.

Golf
In de buurt van La Verte is een aantal golfbanen:

  • Golf d’Essendiéras is een 9 holes golfbaan vlakbij Saint Médard d’Exideuil.
  • Golf de Périgueux, gelegen aan de oevers van de L’Isle in Marsac, telt 18 holes.
  • Saint Junien Golf een 18 holes golfbaan in de Limousin, heeft een Nederlandse beheerder. De baan ligt tussen Limoges en Angoulême.

Motorrijden
De Périgord leent zich bij uitstek voor het maken van motortochten. Het heuvellandschap en het uitgebreide, rustige wegennet garanderen unieke tochten.

Bij de links op deze website vindt u nog meer informatie over activiteiten in de omgeving.

De omgeving

Jazz in Villars

Jazz in Villars